Події

Росія навряд нападатиме на НАТО в найближчі роки, але може продовжити гібридні атаки

Росія навряд нападатиме на НАТО в найближчі роки, але може продовжити гібридні атаки

Новий головнокомандувач збройними силами Фінляндії заявив, що Росія навряд чи перевірить пункт про взаємну оборону НАТО, нападаючи на державу-члена НАТО в найближчі роки, але цілком може продовжити те, що, за його словами, було гібридними атаками, такими як глушіння та втручання у вибори.

«Звичайно, перевірка статті 5 завжди можлива, але якщо ми вживемо правильних дій і збережемо єдність, я вважаю напад малоймовірним», – сказав генерал Янне Яаккола Reuters.

Він сказав, що зараз Москва надто зайнята підготовкою до свого нового літнього наступу в Україні, щоб розглядати напад на НАТО.

Командувач армії Фінляндії припускає, що Росія, ймовірно, продовжить те, що він назвав гібридними атаками на європейські країни – глушіння GPS, операцій впливу та націлювання на своїх сусідів, включаючи Фінляндію з мігрантами.

Читайте також: Естонія планує обговорити з НАТО та ЄС російські перешкоди GPS

Наприкінці минулого року президент Росії Володимир Путін відкинув ідею нападу на НАТО як нісенітницю, але Кремль також попередив, що конфлікт між Росією та НАТО буде неминучим, якщо європейські члени НАТО надішлють війська воювати в Україні.