Події

У порту на Одещині сили РФ знищили агропродукцію, яка прямувала до Азії і Африки – Мінвідновлення

У порту на Одещині сили РФ знищили агропродукцію, яка прямувала до Азії і Африки – Мінвідновлення

Внаслідок російського ракетного удару по порту «Південний» на Одещині вдень 19 квітня, зруйновано ємності з агропродукцією, йдеться в повідомленні Міністерства відновлення України

«Атаковані два термінали в порту «Південний», які спеціалізуються на перевалці агропродукціі. Один з терміналів належить всесвітньо відомій сінгапурській компанії «Дельта Вілмар», яка працює в Україні з 2004 року та володіє також кількома заводами з переробки агропродукції. Це понад 300 млн доларів інвестицій та майже 1000 робочих місць», – кажуть у відомстві.

У Мінвідновлення зазначають, що «це вже 39-та російська атака по об’єктах портової інфраструктури в Одеській області».

«Загалом пошкоджено та частково знищено 215 об’єктів, 153 транспортних засоби, 8 цивільних суден, постраждало 26 цивільних осіб», – підсумували у відомстві.

Вдень 19 квітня в Одеській області була оголошена повітряна тривога. Російські війська атакували ракетами Одещину. За словами голови ОВА, через цю атаку поранена людина, є пошкодження припортової інфраструктури. Олег Кіпер не уточнив, де саме були пошкодження, однак у соцмережах писали про звуки вибухів в місті Южне, де розташований порт «Південний».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.