Події

за добу ЗСУ відбили 27 атак військ РФ на Бахмутському напрямку

за добу ЗСУ відбили 27 атак військ РФ на Бахмутському напрямку

Протягом доби на фронті відбулося 87 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України увечері 15 квітня.

Найбільше атак військ РФ зафіксовано на Бахмутському та Новопавлівському напрямках.

«На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 27 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Новий, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення», – йдеться у зведенні.

За даними штабу, на Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати російські війська в районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Побєда, Водяне та Урожайне Донецької області.

«На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 12 атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Бердичі, Семенівка, Уманське та Первомайське Донецької області», – інформують військові.

Також у Генштабі розповіли, що армія Росії п’ять разів атакувала позиції ЗСУ на Оріхівському напрямку та чотири – на Херсонському напрямку.

На Куп’янському напрямку РФ не проводила наступальних дій.

Раніше міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що ситуація на східному напрямку напружена, а російські сили зосередились для прориву західніше Бахмута.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 14 квітня повідомив, що ситуація на фронті, яка «завжди складна» під час гарячої війни, важчає цими днями – «особливо на донецьких напрямках».