Події

Удар по російських складах у Торопці: «Схеми» оприлюднили супутникові знімки 

Удар по російських складах у Торопці: «Схеми» оприлюднили супутникові знімки 

Проєкт Радіо Свобода «Схеми» отримав знімки Planet Labs, зроблені 18 вересня об 11:30 за київським часом. На них – масштабне задимлення на території військової частини №11777, яка відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ.

У ніч проти 18 вересня російські ЗМІ повідомили про масову атаку безпілотників у місті Торопець Тверської області Росії – місцева влада інформувала про евакуацію населення з території, де працювала ППО і спалахнула пожежа.

Пізніше в Мережі зʼявилися відео сильних вибухів та масштабних пожеж від місцевих жителів, які повідомили, що був атакований склад із боєприпасами. Місцева влада повідомила, що пожежа виникла «внаслідок падіння уламків БПЛА».

Згодом джерело Радіо Свобода в СБУ повідомило, що склад головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ у Торопці атакували дрони СБУ, ГУР та ССО.

За даними джерела, на складі зберігалися ракети для комплексів «Іскандер», тактичних ракетних комплексів «Точка-У», КАБи та артилерійські боєприпаси.

Російське Міноборони 18 вересня відзвітувало про нібито знищення 54 безпілотників у низці областей. Однак про ситуацію в Тверській області там не інформували.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку.

Київ заявляв, що удари по Росії спрямовані проти військової, енергетичної і транспортної інфраструктури, які є ключовими для воєнних зусиль Москви.

Російська влада майже ніколи не повідомляє про повний масштаб шкоди, завданої українськими ударами.