Події

у Запоріжжі та на Вінниччині повідомляють про влучання

у Запоріжжі та на Вінниччині повідомляють про влучання

Війська РФ атакували Запоріжжя, є влучання, повідомив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«Поцілили по обʼєктах критичної та цивільної інфраструктури. Є руйнування. Попередньо, без постраждалих», – написав він у телеграмі.

Також місцева влада повідомила про атаку РФ обʼєкти критичної інфраструктури на Вінниччині, є влучання. Про це голова ОВА Сергій Борзов написав у телеграмі близько 6:30 – тобто вже після оголошення другої повітряної тривоги в Україні 8 травня.

Уночі 8 травня по всій території України та Києві була оголошена повітряна тривога, яка тривала понад дві години. Місцева влада повідомила про влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі. Також про роботу сил ППО повідомлялося на Київщині та Львівщині. О 6:20 в Україні знову оголосили повітряну тривогу.

Читайте також: Атака РФ на Київ: КМВА повідомила про збиття всіх ракет

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.