Політика

Міноборони Литви повідомило про пакет допомоги Україні

Міноборони Литви повідомило про пакет допомоги Україні

Литва надає черговий пакет допомоги Україні, повідомляє Міністерство оборони країни 17 травня. До нього увійшли дрони, боєприпаси та генератори.

«Литва посилює свою стійку підтримку України. Сьогодні ми надали безпілотні літальні апарати (БПЛА), боєприпаси 5.56х45 міліметрів, антидронове обладнання, генератори 100 кіловат і розкладні ліжка Збройним силам України», – повідомила пресслужба відомства.

Читайте також: Литва проведе цикл військових навчань за участю понад 20 тисяч солдатів – Збройні сили

Воно також зацитувало виступ директора з питань політики Міноборони Литви Вайдотаса Урбеліса на зустрічі директорів оборонних політик ЄС. Він, зокрема, наголосив на «довгостроковій підтримці Литвою України».

«Ми зобов’язуємося виділити на ці цілі 0,25% нашого ВВП. Зміцнення оборонної промисловості України та вирішення нагальних потреб є надзвичайно важливими», – передає Міноборони.

У квітні Україна отримала від Литви черговий пакет допомоги, до якого увійшли антидронові гвинтівки, генератори та розкладачки. У цілому країна надала Україні військової підтримки на суму щонайменше 610 мільйонів євро. Упродовж 2024 року вже надано підтримки приблизно на суму 84 мільйони євро.