Події

на фронті за добу було 106 зіткнень, найбільше – на Авдіївському і Бахмутському напрямках

на фронті за добу було 106 зіткнень, найбільше – на Авдіївському і Бахмутському напрямках

Протягом доби на фронті зафіксовано 106 бойових зіткнень, українські військові відбивали атаки російських сил на сімох напрямках, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 2 травня.

Найбільше атак російських сил було на Авдіївському напрямку – 31, на Бахмутському – 19, кажуть у Генштабі. На Куп’янському напрямку українські військові відбили дев’ять атак загарбників, на Лиманському – 12, на Новопавлівському – 13, три – на Херсонському і одну – на Оріхівському.

«Загалом ворог завдав два ракетних і 58 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах», – йдеться в повідомленні.

2 травня спікер оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Хортиця» підполковник Назар Волошин заявив агентству «Інтерфакс-Україна», що Росія закріпилася у селищі Очеретине на північний захід від Авдіївки.

«Частина, в якій перебуває противник, перебуває під нашим вогневим контролем. Вживаються заходи, щоб його вибити звідти. Також там тривають важкі бої, проте ситуація під контролем підрозділів ЗСУ», – зазначив він.

Проєкт DeepState, повідомляючи про свіже оновлення карти бойових дій, вказав, що агресор просунувся в Архангельському і біля Новоолександрівки – це села на північ від Очеретиного. Саме це селище, судячи з карти, окуповане вже на 80%.