Політика

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і відновлення пошкоджених ударами РФ енергооб’єктів

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і відновлення пошкоджених ударами РФ енергооб’єктів

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи 3 травня в Хмельницькому обговорив, зокрема, безпеку Хмельницької АЕС і відновлення пошкоджених російськими ударами енергетичних об’єктів. Про це Зеленський повідомив у своєму зверненні.

«Сьогодні – у Хмельницькому. День присвячений ситуації в області – безпекові питання, захист регіону, все, що стосується внеску Хмельницької області в оборону всієї нашої держави. Були детальні доповіді щодо ППО і РЕБ в області – на ключових об’єктах. Ми обговорили безпеку Хмельницької атомної станції, загалом потенціал енергетики в регіоні та відновлення тих об’єктів, які були пошкоджені російськими ударами», – сказав президент. Деталей доповідей він не навів.

Як повідомила пресслужба голови держави, командувач оперативного командування «Захід», бригадний генерал Володимир Шведюк і командувач угруповання сил і засобів територіальної оборони «Захід» доповіли про оперативну ситуацію на Хмельниччині, зокрема про захист об’єктів критичної інфраструктури. А міністр внутрішніх справ Ігор Клименко поінформував про заходи для охорони й захисту Хмельницької АЕС – використання мобільних вогневих груп і засобів РЕБ.

За повідомленням, під час поїздки Зеленський також представив нового голову Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Тюріна, який від березня 2023 року виконував обов’язки начальника ОВА.

У березні-квітні російські сили атакували об’єкти генерації і системи передачі у Хмельницькій, Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва.