Події

Зеленський каже, що на Донеччині ЗСУ збили російський Су-25

Зеленський каже, що на Донеччині ЗСУ збили російський Су-25

У Донецькій області військові збили черговий російський Су-25, розповів у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський.

«Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої механізованої бригади за збиття сьогодні чергового російського Су-25 – на Донеччині. Молодці, хлопці!» – наголосив Зеленський.

Він подякував всім українським воїнам на фронті, «на бойових завданнях, на бойових постах – усім, хто, попри жорсткий російський тиск, попри всі складнощі ситуації зараз, знищує окупанта».

«Кожна наша бойова бригада, яка тримає міцно позиції, кожен наш воїн, який забезпечує результат для себе, для своїх побратимів і для свого підрозділу, захищають всю Україну та зберігають для України можливість не лише вистояти, але й відкинути окупанта», – наголосив Зеленський.

У лютому Повітряні сили Збройних сил України збили 13 російських літаків, це «найкращий» результат українських військових із жовтня 2022 року, повідомило Міністерство оборони. Повітряні сили ЗСУ знешкодили: 10 винищувачів-бомбардувальників Су-34, 2 винищувачі Су-35 і один літак далекого радіолокаційного виявлення й управління А-50.

В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні 2023 року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».