Політика

Верховна Рада частково відновлює доступ журналістів до засідань

Верховна Рада частково відновлює доступ журналістів до засідань

Представники засобів інформації отримають доступ до кулуарів Верховної Ради для висвітлення роботи парламенту під час пленарних засідань у такому ж режимі, як і під час пандемії COVID-19. Про це під час круглого столу «Про доступ журналістів до кулуарів Верховної Ради та відновлення онлайн-трансляцій засідань парламенту» повідомив керівник апарату парламенту В’ячеслав Штучний, повідомляє агенція «Укрінформ».

«Під час засідання Верховної Ради у будівлі зможуть перебувати 20–30 представників ЗМІ. Журналісти вже подали заяви на акредитацію. Ми готові до проведення додаткової акредитації. Після Великодня зберемо журналістів для інструктажу під час перебування у парламенті», – зазначив Штучний.

До запровадження обмежень, повʼязаних із коронавірусом, акредитацію у Верховній Раді мали понад чотири тисячі журналістів, нагадала представниця Управління державної охорони Валентина Савіцька.

Раніше голова комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявляв, що у суспільстві є великий запит на повернення журналістів до кулуарів Верховної Ради, а в комітеті з питань свободи слова немає переконливої аргументації, чому цього не можна зробити.