Політика

Латвія передала ЗСУ обладнання на 100 тисяч євро – Міноборони

Латвія передала ЗСУ обладнання на 100 тисяч євро – Міноборони

Латвія передала Україні комунікаційне обладнання вартістю близько 100 тисяч євро у рамках ініціативи ІТ-коаліція, йдеться у повідомленні Міністерства оборони.

«Завдяки партнерам продовжуємо закривати потреби наших підрозділів на тактичному рівні. Нова партія обладнання від Латвії допоможе у налагодженні зв’язку на лінії фронту. Вдячна союзникам за своєчасну підтримку», – сказала заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

Раніше прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня повідомляла, що у рамках дронової коаліції Латвія «зовсім скоро» планує надіслати Україні дрони загальною вартістю мільйон євро. Також прем’єрка розповідала, що Латвія надасть 10 мільйонів євро на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для України.

Латвія – один із найбільших постачальників допомоги Україні щодо ВВП країни. Разом із Україною Латвія заснувала коаліцію дронів – організацію країн, які беруть участь у виробництві та передачі Україні безпілотних літальних апаратів.