Події

Повітряні сили попередили про загрозу балістики. ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Повітряні сили попередили про загрозу балістики. ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Українські військові збили російську ракету в Дніпропетровській області, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Вибух у Криворізькому районі – то робота ППО. Оборонці з повітряного командування «Схід» збили ворожу ракету», – написав він у телеграмі.

Тим часом, Повітряні сили ЗСУ попередили про загрозу застосування балістичного озброєння зі сходу. У зв’язку з цим у низці областей, а також у Києві оголошена повітряна тривога. Приблизно через 20 хвилин після оголошення попередження скасували.

Раніше сьогодні тривогу оголошували по всій території України. Повітряні сили Збройних сил України попередили про ракетну небезпеку через зліт російського МіГ-31К з аеродрому Ахтубінська в Астраханській області РФ. Цей літак є потенційним носієм ракет «Кинджал».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.