Політика

Міністри закордонних справ ЄС обговорять оборонні потреби України в Люксембурзі

Міністри закордонних справ ЄС обговорять оборонні потреби України в Люксембурзі

Рада Євросоюзу із закордонних справ проведе засідання у Люксембурзі 22 квітня – відповідний анонс опублікувала Рада ЄС у вівторок.

За повідомленням, темою зустрічі буде війна Росії проти України.

«Рада обговорить агресію Росії проти України після неформального обміну думками з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та міністром оборони Рустемом Умєровим через відеозв’язок», – йдеться в ньому.

До дебатів долучаться як міністри закордонних справ ЄС, так і міністри оборони.

Читайте також: Єврокомісія схвалила український план Ukraine Facility на 50 мільярдів євро допомоги

На брифінгу 16 квітня представник пресслужби Євросоюзу Петер Стано підтвердив, що розмова стосуватиметься потреб України в обороні. Він заявив, що ЄС намагається робити все можливо, щоб підтримати Київ.

«Цю тему ми знову будемо обговорювати під час формату Jumbo – зустрічі міністрів закордонних справ та міністрів оборони, яка відбудеться у понеділок у Люксембурзі… Ми намагаємося надати все, що можуть надати країни-члени. Але саме країни-члени вирішують, що вони можуть надіслати Україні і коли», – сказав речник Євросоюзу.

Минулого тижня, після російських ракетних атак по Україні верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що лише словами президента РФ Володимира Путіна не зупинити, тож потрібно прискорити і розширити військову підтримку України.