Події

за добу ЗСУ відбили 26 атак РФ на Авдіївському напрямку

за добу ЗСУ відбили 26 атак РФ на Авдіївському напрямку

Протягом доби на фронті відбулося 79 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України увечері 19 квітня.

Найбільше атак військ РФ зафіксовано на Авдіївському, Бахмутському і Новопавлівському напрямках.

«Ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 26 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Уманське, Первомайське, Невельське Донецької області, де російська армія намагалася витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

«На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Побєда Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 16 разів намагався прорвати оборону наших військ», – вказано у зведенні.

Також на Бахмутському напрямку українськими військами відбито 15 атак РФ в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Часів Яр, Кліщіївка Донецької області.

На Куп’янському напрямку РФ не проводила наступальних дій.

«На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби, за підтримки авіації, здійснив 6 безуспішних атак на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області», – інформують ЗСУ.

У ніч протии 18 квітня проєкт DeepState повідомив про те, що тривають запеклі бої ЗСУ з армією Росії в Очеретиному Донецької області. В ОСУВ «Таврія» (оперативно-стратегічному угрупованні військ – ред.) також опублікували відео ураження російської піхоти на східній околиці села.

За день до цього DeepState повідомляв про просування агресора до села. Судячи з карти проєкту, бої йдуть уже в межах Очеретиного. А захоплені росіянами окопи там – є крайніми позиції армії Росії по всьому Донбасу, саме тут росіяни просунулися найбільше на захід.