Головне

зросла кількість постраждалих у Харкові, у Дніпрі пошкоджена багатоповерхівка – ОВА

зросла кількість постраждалих у Харкові, у Дніпрі пошкоджена багатоповерхівка – ОВА

Кількість постраждалих внаслідок нічної російської атаки на Харків зросла до шести, повідомив вранці 5 травня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Внаслідок ударів «Шахедів» горів будинок, господарчі споруди. Постраждали шість людей, серед них дівчинка 2015 року народження, гостра реакція на стрес», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі уточнили, що у Харкові пошкоджено щонайменше вісім житлових будинків, а також господарські будівлі, гаражі, автомобілі.

«У 40-річного чоловіка вибухова травма, у п’яти інших постраждалих гостра реакція на стрес. Усім постраждалим надано необхідну медичну допомогу», – інформує пресслужба Харківської прокуратури.

Раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляла, що у Харкові через нічну атаку російських ударних безпілотників типу Shahed постраждали п’ятеро людей.

Також вночі війська РФ атакували «Шахедами» Дніпропетровську область, написав голова ОВА Сергій Лисак.

«Бійці ПвК «Схід» знищили 12 безпілотників. По одному збили у Криворізькому та Нікопольському районах, ще десять – у Дніпровському», – розповів Лисак.

Він зазначив, що через падіння уламків й влучання у Дніпрі пошкоджені інфраструктурні об’єкти. Виникли декілька пожеж. Також пошкоджена багатоповерхівка.

Повітряні сили ЗСУ заявили, що у ніч проти 5 травня російські військові атакували україну 24-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили ППО знищили 23 ударних БпЛА у Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях.

Російські військові постійно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.