Економіка

Шмигаль у США закликав інвестувати в Україні та назвав шість перспективних сфер

Шмигаль у США закликав інвестувати в Україні та назвав шість перспективних сфер

Український уряд працює над залученням інвестицій до України з боку американських компаній, розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час Форуму партнерства США-Україна 2024, який проходив у Вашингтоні, повідомляє 17 квітня сайт Кабінету міністрів.

«Ми створюємо необхідні умови та проводимо реформи, аби цих інвестицій та компаній було більше», – відзначив глава українського уряду.

Шмигаль також розповів про шість найбільш перспективних сфер для американських інвестицій в Україні. Це енергетика, оборонна промисловість, аграрний сектор, критична сировина, ІТ, а також будівництво.

«Потужна військова допомога з боку США є так само важливою для інвестиційного клімату, як і всі інші зміни. Оборонно-промисловий комплекс – одна з ключових сфер, де Україна та США можуть побудувати унікальне партнерство, від якого виграє весь демократичний світ», розповів прем’єр.

Шмигаль під час візиту до США також провів зустріч із міністеркою торгівлі Джиною Раймондо, повідомив він у своєму телеграмі. Під час зустрічі, за словами глави уряду, говорили про санкції щодо Росії та конфіскацію російських заморожених активів.

«Маємо послабити здатність агресора виготовляти нові ракети й дрони. Якісне застосування санкцій – надзвичайно важливий напрям протидії російській зброї», – написав Ммигаль.

Напередодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запропонував партнерам із США створити наглядову раду для урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest. Крім того, вчора Шмигаль провів зустріч з американським бізнесом, де головною темою стало залучення американських компаній та інвестицій в Україну.

Потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів. Такі результати третьої оцінки збитків і потреб (RDNA3), яку український уряд провів спільно зі Світовим банком у середині лютого 2024 року.