Політика

Трамп заявив, що виживання України важливе для США

Трамп заявив, що виживання України важливе для США

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що для Сполучених Штатів важливим є виживання України, і дорікнув європейським союзникам у недостатній підтримці Києва. Про це він написав 18 квітня у своїй соцмережі Truth Social.

«Чому Європа не може виділяли такі ж або порівнянні гроші, які вкладають Сполучені Штати Америки, щоб допомогти країні, яка цього відчайдушно потребує? Як усі погоджуються, українське виживання та сила мають бути набагато важливішими для Європи, ніж для нас, але це також важливо для нас. Рухайся, Європо!» – закликав Трамп.

Заява Трампа зʼявилася наступного дня після того, як він зустрівся у своєму нью-йоркському офісі у Trump Tower із президентом Польщі Анджеєм Дудою і похвалив цю країну. Експрезидент і польський лідер обговорили пропозицію Дуди, щоб члени НАТО витрачали на оборону щонайменше 3% свого ВВП, а не 2%, як це передбачено чинними правилами.

У своєму пості Трамп уперше висловився про необхідність посилити підтримку України, хоча й не підтримав законопроєкт про виділення країні 61 мільярда доларів, за який незабаром має проголосувати Палата представників.

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що Конгрес розгляне пакет допомоги Україні 20 квітня, попри заперечення орієнтованого на Трампа правого крила Республіканської партії.

Дональд Трамп є найімовірнішим претендентом на висування на посаду президента США від Республіканської партії на виборах, запланованих на листопад 2024 року.