Події

545 дітей загинули в Україні через агресію РФ

545 дітей загинули в Україні через агресію РФ

В Україні станом на ранок 20 квітня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, через російську агресію загинули 545 дітей, щонайменше 1298 – зазнали поранення різного ступеня тяжкості, повідомив Офіс генерального прокурора.

«19 квітня внаслідок обстрілу міста Синельникове Дніпропетровської області загинули 8-річний хлопчик і 14-річна дівчинка. Важкі поранення отримав 6-річний хлопчик. 19 квітня через обстріл села Солончаки Миколаївського району Миколаївської області поранено 14-річного хлопчика», – йдеться в повідомленні.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні раніше повідомила, що в березні 2024 року в Україні було вбито або поранено щонайменше 604 цивільні особи, що на 20 відсотків більше, ніж у лютому. За повідомленням, у березні внаслідок російської агресії загинули або були поранені щонайменше 57 дітей – це вдвічі більше, ніж у лютому.

«Зростання кількості жертв серед цивільного населення в березні відбулося переважно через атаки російських збройних сил із застосуванням ракет і боєприпасів по всій території України, а також збільшення кількості повітряних бомбардувань поблизу лінії зіткнення», – йдеться у звіті.

В ООН також верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.