Політика

ГУР попереджає про посилення російських IПСО

ГУР попереджає про посилення російських IПСО

Головне управління розвідки Міністерства оборони України попереджає про посилення російських інформаційно-психологічних спецоперацій, спрямованих на дестабілізацію та розкол українського суспільства.

«Разом із загостренням обстановки на фронті противник посилює дестабілізаційні зусилля, спрямовані на розкол українського суспільства. Зокрема, може використовувати для цього масові заходи, куди вкидає власні провокації», – йдеться у повідомленні, поширеному пресслужбою відомства.

У ГУР зауважують, що військовими цілями противника є не лише військові об’єкти, а також цивільна інфраструктура: лікарні, вокзали, скупчення людей.

«Спроби російських інформаційних кампаній з використанням політичних гасел, що роз’єднують суспільство – паразитують на справжніх проблемах, але чимало з них спричинені агресією путінської Росії», – зазначається в повідомленні.

У розвідці констатують, що є потреба дотримуватися внутрішньої єдності, бо «ворог уміє чудово маніпулювати почуттями та зневірою, емоціями та фактами, перемішує правду з брехнею».