Події

Дрони СБУ вночі вразили склад боєприпасів у Воронезькій області РФ – джерело

Дрони СБУ вночі вразили склад боєприпасів у Воронезькій області РФ – джерело

У ніч проти 7 липня завдяки дронам СБУ пролунали потужні вибухи на складі боєприпасів біля н.п. Сергіївка Воронезької області. На 9 тисячах квадратних метрів сили РФ зберігали ракети класу «земля-земля», «земля-повітря», снаряди для танків і артилерії, ящики з набоями для вогнепальної зброї, повідомило Радіо Свобода джерело в силових структурах.

За його даними, саме з цього складу російські окупанти постачають боєприпаси своїм військам в Україні.

«Місцеві жителі вночі почули вибух, після якого почалася потужна детонація. Стовп диму видно за десятки кілометрів», – зазначило поінформоване джерело, яке побажало залишитися неназваним.

За даними джерела Радіо Свобода, згідно з прогнозом «бавовн» від СБУ, найближчим часом утримається висока ймовірність раптових детонацій на об’єктах російського ВПК, який працює на війну проти України.

У Воронезькій області РФ внаслідок атаки безпілотників у ніч проти неділі, 7 липня, почалася пожежа на складі із «вибухонебезпечними об’єктами», повідомив місцевий губернатор Олександр Гусєв.

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапили кілька підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів. Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлібензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.