Події

експрезидент США заявив про «справедливу угоду в потрібний час»

експрезидент США заявив про «справедливу угоду в потрібний час»

Президент України Володимир Зеленський зустрівся віч-на-віч із Дональдом Трампом у п’ятницю, зустріч тривала близько 40 хвилин
Зеленський заявив, що потрібен тиск на президента Росії Володимира Путіна.

«Ми повинні зробити все, щоб натиснути на нього, щоб він припинив цю війну. Він на нашій території. Це найважливіше зрозуміти. Він на нашій території», – сказав він.

У розмові з Fox News після зустрічі Трамп сказав: «Ми обидва хочемо, щоб це закінчилося, і ми обидва хочемо, щоб була укладена справедлива угода. Вона має бути справедливою. І я думаю, що це станеться в потрібний час».

Ні Трамп, ні Зеленський публічно не пояснили деталей потенційної угоди.

Перед початком перемовин з українським президентом Трамп заявив, що працюватиме як з Україною, так і з Росією, щоб покласти край війні.

Зустріч Трампа і Зеленського попередньо очікувалася 26 вересня. Однак 24 вересня стало відомо, що зустріч президента Зеленського із кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом не відбудеться. А 25 вересня Трамп звинуватив Володимира Зеленського, в тому, що український лідер бере мільярди доларів у Сполучених Штатів, водночас відмовляючись «укласти угоду» щодо припинення повномасштабного вторгнення Росії.

Цьому передував заклик спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона звільнити посла України в США Оксану Маркарову». Республіканців розлютила організація візиту Зеленського до США, а Дональд Трамп звинуватив українського президента у прихильності до конкурентів-демократів.

олодимир Зеленський прибув у неділю, 22 вересня, до США для участі в заходах в рамках Генеральної асамблеї ООН. Ще до візиту він анонсував, що говоритиме про план перемоги з президентом США Джо Байденом та кандидатами Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

Читайте також: Гарріс: відмова від окупованих Росією територій України – це пропозиція капітуляції

26 вересня Зеленський провів зустрічі з чинним президентом США Джо Байденом, конкуренткою Трампа на виборах, кандидаткою від Демократичної партії Камалою Гарріс.