Події

Куп’янськ зазнає «важких» руйнувань від російських КАБів, знищена інфраструктура

Куп’янськ зазнає «важких» руйнувань від російських КАБів, знищена інфраструктура

Куп’янськ зазнає «важких» руйнувань від російських авіаударів, зокрема КАБами, повідомив голова міської військової адміністрації Андрій Беседін в ефірі телеканалу «Ми-Україна».

Він зазначив, що російські війська використовують авіаційні бомби великої потужності (КАБ), вагою до півтори тони, які руйнують усе в радіусі одного кілометра, особливо в центральній частині Куп’янська.

«Інші КАБи 250-500, це постійно, особливо, це Лівобережжя, яке фактично вже знищене», – додав Беседін.

Голова МВА підкреслив, що «вся критична та цивільна інфраструктура, включно з підприємствами, була знищена, і ворог продовжує дотримуватися тактики «випаленої землі».

У Харківській області тривають бойові дії на двох напрямках – на півночі регіону та в районі Куп’янська.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харківщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.