Головне

число жертв зросло, серед загиблих – вагітна жінка

число жертв зросло, серед загиблих – вагітна жінка

Внаслідок російського удару по цивільному об’єкту поблизу Харкова, за останніми даними, загинули п’ятеро людей, 16 – поранені, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Серед постраждалих 8-річна дитина з легкими тілесними ушкодженнями. Вісім поранених перебувають у тяжкому стані. Постраждали також і співробітники швидкої допомоги – фельдшер, водій», – написав Синєгубов у телеграмі.

У поліції Харківської області уточнили, що одна з загиблих – жінка на 7-му місяці вагітності.

Раніше повідомляли про чотирьох загиблих і вісьмох поранених.

За словами Синєгубова, удару російські сили завдали з ракетного комплексу «Іскандер-М».

«Росіяни двічі нанесли удар по об’єкту – знову застосовують тактику «подвійних ударів», яка спрямована на знищення мирних людей, медиків і рятувальників», – додав Синєгубов.

Міський голова Харкова Ігор Терехов уточнив, що удар був завданий по базі відпочинку.

У поліції повідомили, що через удар по селу Черкаська Лозова ведуть розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні станом на початок квітня верифікувала дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації заявляють, що реальна кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.