Політика

У РФ заочно арештували колишнього прем’єра України Гройсмана та ексміністра Клімкіна

У РФ заочно арештували колишнього прем’єра України Гройсмана та ексміністра Клімкіна

У Росії Басманний районний суд Москви заочно заарештував колишнього прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та ексміністра закордонних справ України Павла Клімкіна, повідомляє пресслужба московських судів.

Крім Гройсмана та Клімкіна, заочно заарештовані колишній міністр фінансів України Олександр Шлапак та генерал-лейтенант ЗСУ Ігор Довгань.

Їхніх публічних коментарів на даний момент немає.

Всіх їх звинувачують за статтею про «застосування заборонених засобів і методів ведення війни», вони оголошені РФ у міжнародний розшук. Телеграм-канал «Сирена» пише, що в розшук також оголошено заступника командувача сухопутних військ ЗСУ Олександра Нестеренка та заступника командувача військ оперативного командування «Південь» Владислава Ліщинського.

На початку травня в базі розшуку МВС РФ з’явилися картки Гройсмана та Клімкіна. Тоді не уточнювалося, за якими саме статтями їх розшукують.

На початку травня Москва оголосила у розшук президента України Володимира Зеленського, а також п’ятого президента України Петра Порошенка і низку колишніх українських урядовців.

Оголошення Росією у розшук українських діячів немає для України жодного юридичного чи політичного значення, заявив тоді у коментарі NV представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов.