Події

На фронті за добу було понад 120 боєзіткнень, біля Часового Яру триває бій – Генштаб ЗСУ

На фронті за добу було понад 120 боєзіткнень, біля Часового Яру триває бій – Генштаб ЗСУ

Від початку доби на фронті відбулося 123 бойові зіткнення, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ про ситуацію станом на 22:00.

За даними штабу, на Харківському напрямку російські війська вісім разів атакували в районах Глибокого, Вовчанська та Тихого – Сили оборони успішно відбили п’ять штурмових дій, ще три боєзіткнення тривають.

На Куп’янському напрямку було 10 спроб відтіснити українські підрозділи із займаних позицій біля населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане, Стельмахівка та Андріївка. ЗСУ дев’ять російських атак успішно відбили, біля Степової Новоселівки триває бій – там обстановка залишається напруженою.

На Лиманському напрямку російські війська 15 разів намагалися просунутися біля Копанок, Греківки, Макіївки, Невського та Серебрянського лісу – 12 атак відбили, бої тривають.

Читайте також: «Ситуація дуже важка»: війська РФ штурмують Часів Яр з трьох сторін

У Генштабі додають, що російські війська не відмовляються від намірів просунутися в районі Часового Яру, де зараз триває боєзіткнення. Ситуація під контролем українських захисників.

На Покровському напрямку зберігається висока інтенсивність бойових дій. Кількість боєзіткнень зросла до 42 – сили РФ продовжують натиск поблизу Євгенівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Новоселівки Першої та Яснобродівки, укранські воїни відбили 35 російських атак, тривають бої в районах Новоолександрівки та Сокола.

На Курахівському напрямку зберігається активність противника поблизу Красногорівки, де тривають бої.

Читайте також: Буданов: Армагедону не буде, але ситуація на фронті залишатиметься складною ще щонайменше місяць

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 17 червня заявив, що основні зусилля противник продовжує зосереджувати на Покровському напрямку, де сконцентрована більшість його ударних бригад і полків. За його словами, на Куп’янському, Покровському, Курахівському, Времівському оперативних напрямках проводять активні наступальні дії різної інтенсивності.

Як зауважив тоді Сирський, противник розуміє, що в результаті поступового надходження «значної кількості озброєння та військової техніки від партнерів, прибуття перших F-16 час гратиме на нашу користь, а його шанси на успіх будуть зменшуватись».

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) 9 червня зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».