Події

Розвідка заявляє про ураження швидкісного катера Росії в Криму

Розвідка заявляє про ураження швидкісного катера Росії в Криму

Головне управління розвідки завдало удару по російському швидкісному катеру на західному узбережжі Криму – про це відомство заявило 6 травня.

«Внаслідок операції підрозділу ГУР МО України Group 13 ударним морським дроном Magura V5 знищено швидкісний катер російських загарбників. Успішна місія у бухті Вузька на території тимчасово окупованого Криму стала можливою за сприяння платформи United24», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Зеленський каже, що на Донеччині ЗСУ збили російський Су-25

ГУР додає, що, оскільки російська армія відвела великі кораблі Чорноморського флоту далі від окупованого півострова, ударів завдають по російських швидкісних маневрених військових суднах у територіальних водах Криму.

Пресслужба розвідки опублікувала відео, на якому видно, що камера, розташована, ймовірно, на морському дроні, наближається до корабля.

Редакція Радіо Свобода не може незалежно перевірити це повідомлення.

Водночас раніше, як передає проєкт Крим.Реалії, кримські телеграм-канали заявляли, що вночі біля західного узбережжя нібито були знищені кілька безекіпажних катерів Збойних сил України, ціллю яких були військові катери Росії в одній із бухт у районі Чорноморського.

За даними Генерального штабу ЗСУ, на ранок 6 січня російська армія втратила 26 кораблів і катерів за час повномасштабної війни в Україні.

Починаючи з серпня 2022 року в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ.